Partners en tools

Partners

Het Centrum Inclusieve Kinderopvang (CIK) werkt samen met verschillende partners. We vertrekken hierbij steeds vanuit de gezamenlijke wil om in te zetten op inclusie. Met deze partners gaan we actief aan de slag om onze samenleving inclusiever te maken. 

Kom je als hulpverlener, medewerker in de kinderopvang of als ouder in contact met kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte? Heb je een idee, samenwerkingsvoorstel of project rond inclusie? Laat het ons dan zeker weten. 

Benieuwd naar wat we samen met onze partners bereiken? Neem dan eens een kijkje op onze Blog

Tools 

Doorverwijsmateriaal CIK Zorgregio Brugge  

Kom je vaak in contact met kinderopvangorganisatoren of ouders en hun kinderen? Wil je meehelpen om de info rond opvang met een inclusieve werking te verspreiden? Wil je ouders met vragen correct doorverwijzen? Bestel dan hieronder gratis het doorverwijsmateriaal van CIK Brugge. 

De poster wordt verspreid om ouders, hun omgeving, opvangorganisatoren en zorgverleners op weg te helpen naar info over kinderopvang met een inclusieve werking. Deze publicatie verwijst naar de website en contactgegevens van het ‘Centrum inclusieve kinderopvang zorgregio Brugge’.

De brochure geeft uitleg over kinderopvang met een inclusieve werking en de dienstverlening van het ‘Centrum inclusieve kinderopvang’. Ouders, hun omgeving, opvangorganisatoren en zorgverleners kunnen in deze brochure de nodige informatie steeds raadplegen. Deze brochure wordt verspreid om toeleiders te helpen in hun doorverwijzingsrol. Het kan ingezet worden als gespreksstarter, als leidraad tijdens het gesprek of als gespreksafsluiter.

 

Boekenlijst CIK Zorgregio Brugge  

We stelden een kinderboekenlijst samen met verschillende boeken die wij interessant vinden. Klik hier om deze lijst te raadplegen op de blog of download deze om voor jezelf uit te printen. 

Deel deze pagina